söndag 21 augusti 2011

Fotrapport!

Usch, det är så aptrist med mina fotproblem att jag knappt orkar blogga längre. Tristess.

Men, det går framåt. I snigeltakt och galet långsamt om ni frågar mig. Sjukgymnasten kände igenom min fot och konstaterade att det inte är nån tydlig skada. Jag fick göra lite balansprov, stå på ett ben och se där, min balans är usel just nu! En ny grej, jag brukar ju ha bra balans. Vart kom obalansen ifrån? Gahhhk. Och jag är för svag i magmusklerna. Jepp, samma grej som orsakade ryggskottet i våras. Obalansen och svagheten forplanterar sig ned i fötterna så att jag parerar och "hänger" i fotvalvet. Inte undra på att jag har ont!

Sen fick jag lite "mobiliseringsövningar", sträcka och tänja på foten. spreta med tårna och dra ihop. Rulla fötterna mot golvet. Och strikt förhållningsorder om smärtfri regim, dvs inte promenera eller göra saker som gör ont.

Första dygnet var jag superfokuserad. Såg till att göra allt i balans, gå, runda hörn, stå. Och använda lår/rumpa när jag går i trappor. Och se, det har funkat. Jag är forfarande otroligt stel i foten, det stramar och drar och knakar. Men värken är borta! Den som tidigare dök upp var och varannan kväll. Jag skall dit två gånger nästa vecka, då får jag säkert en massa bra övningar.


1 kommentar:

  1. Hej på dig
    Hoppas du blir bra snart. Jag förstår verkligen din frustration och ilska över att det tar tiiid och att inte kunna ta i och aktivera sig som man vill. Det är verkligen skit med alla problem som sitter mellan fot och rygg. Man blir så galet handikappad :P
    Men förhoppnigsvis ger det bra rumpa/lår av att "gå rätt" i trapporna ;)

    Ju noggrannare du är , desto snabbare går förhoppningsvis rehaben.
    kramar jagitrim

    SvaraRadera